TEXEL - “Bedenk een plan waarmee we op een nieuwe manier inkomsten kunnen genereren”. Dit was de opdracht waarmee de directie van Stichting Texels Museum haar medewerkers uitdaagde om mee te denken over nieuwe inkomstenbronnen. Onder de titel Gouden Knip Challenge schreven ze een wedstrijd uit, met een externe commissie als jury. Op maandag 31 mei is het winnende plan gekozen.

De beoordelingscommissie bestond uit Ronald Biesboer, Sophie Brüggeman, Floris Mulder en Christine Groen. Vanuit de directie van STM zat Marion Barth in de commissie, zonder stemrecht. De commissie had uit de inzendingen twee plannen genomineerd: dat van Ingrid Uitgeest en van Jarco Havermans & Linsey Blom. Beide plannen werden maandag, wat meer uitgewerkt, gepresenteerd aan de commissie.

Ingrid Uitgeest voerde haar idee, wandelingen met Texelse verhalen, meteen uit met de commissie. Tijdens een korte wandeling vertelde ze verhalen met een persoonlijk tintje. Haar voorstel is, om wandelingen met verhalen digitaal aan te bieden, tegen een geringe vergoeding. Mensen kunnen dan op een zelfgekozen moment de wandeling doen en de verhalen beluisteren. De commissie luisterde geboeid naar wat zij te vertellen had en beoordeelde het voorstel als ‘het beste idee voor de iets langere termijn’.

Jarco Havermans en Linsey Blom kwamen met het idee van VIP-tours door de musea na sluitingstijd. De rondleidingen zouden zowel individueel als door groepen te boeken zijn. De commissie was er erg enthousiast over en gaf dit idee het predicaat ‘het beste voor de korte termijn’.

De commissieleden vonden het leuk om de inzendingen te beoordelen en mee te denken over mogelijkheden. Ronald Biesboer zei erover tegen de directie van STM: “Echt superleuk om alle inzendingen te zien! Ze hebben echt meer dan hun best gedaan! Mogen jullie trots op zijn..”

Het idee van de VIP-tours wordt binnenkort verder uitgewerkt. Vanaf juli zullen ze worden aangeboden. Hou de agenda’s dus in de gaten!