DEN BURG - Rabobank, ABN AMRO en ING werken samen om contant geld op de lange termijn beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veilig te houden. Dit betekent dat de bankafhankelijke geld- en sealbagautomaten sinds 2019 geleidelijk plaatsmaken voor automaten van Geldmaat. Deze automaten worden gelijkmatiger over Nederland verspreid zodat iedereen gemakkelijk geld kan blijven opnemen en storten.

Bij een sealbagautomaat kunnen biljetten verpakt in een sealbag worden gestort. Door de toename van gewelddadige plofkraken op sealbagautomaten, hebben de banken en Geldmaat in januari 2021 besloten deze automaten voorlopig te sluiten. Ook de sealbagautomaten op Texel werden noodgedwongen gesloten. Marc Meskers, directeur Bedrijven Rabobank Kop van Noord-Holland: “Voor de Texelse ondernemers is dit natuurlijk heel vervelend en lastig. Daarom hebben we er bij Geldmaat op aangedrongen om snel met een oplossing te komen. En dat is gelukt. Vanaf maandag 22 maart kan de Geldmaat sealbagautomaat in de gevel van het Rabobank kantoor aan de Groeneplaats 11 weer worden gebruikt. Klanten van zowel Rabobank als ABN AMRO en ING kunnen hun sealbags hier, na voormelding, dagelijks van 7.00 tot 23.00 uur storten.”

Klanten wordt geadviseerd om de website van hun bank te raadplegen voor nadere instructie rond het afstorten van contant geld.