DEN HELDER/TEXEL - Ondanks de extra veerboot naar Texel is er wederom wachttijd in Den Helder. Rond het middaguur was de wachttijd opgelopen tot een uur.


Woensdag was het onverwachts erg druk bij de boot met een wachttijd tot wel twee uur in Den Helder. De mensen kwamen massaal naar het eiland. Het mooie weer trekt veel mensen voor een lang weekend naar het eiland. Het eiland zit goed vol nu. De supermarkten hebben het extra druk omdat de horeca nog gesloten is.

Rijen caravans en campers / toeristen kwamen naar het eiland toe. De TESO heeft met spoed de extra boot Texelstroom uit het onderhoud gehaald en in de loop van de middag als tweede boot ingezet. Tot zondag word er met twee boten gevaren om de massale toestroom van toeristen te kunnen verwerken.

Om de toeristendrukte in goede banen te leiden zijn er maatregelen genomen in de centrums van de dorpen. Zo zijn er in het centrum van Den Burg markeringen op de weg en bij de entree van de supermarkten aangebracht, die herinnert aan de 1,5 meter maatregel. Er is een fietsverbod ingesteld in de winkelstraten van de Koog en Den Burg. Staan er borden in het centrum van Den Burg en De Koog die de looproute aangeven en zijn smalle steegjes afgesloten i.v.m. de anderhalve meter.

Fietsers mogen hun fietsen ook enkel nog parkeren op openbare fietsen stallingen.
Er zijn er posters in bushokjes aangebracht om mensen te herinneren aan de regels.
De boodschap van de gemeente luidt: ‘houd afstand, vermijd drukte’.

Looprichtingen worden met borden aangegeven in het centrum.
Mensen moeten zoveel mogelijk rechts houden. En het wordt afgeraden met een scootmobiel het centrum in te gaan. Daar is op sociale media al veel weerstand op gekomen.

Aan het begin van de middag rond één uur was er al een massale toestroom naar het strand bij Paal 17, De Koog, waar het al erg vol begint te worden. Het belooft een drukke stranddag te worden vandaag.