TEXEL - Heel Texel lijkt zich te willen inzetten voor de actie 'Support Rob.' De bewoners hebben tientallen acties opgezet om geld op te halen voor de zieke 50-jarige Rob Daalder. Rob lijdt aan de zeldzame ziekte liquorhypotensiesyndroom. Hij is uitbehandeld in Nederland, maar een operatie in de Verenigde Staten zou hem kunnen genezen.

Er moet veel geld ingezameld worden om de operatie voor Rob mogelijk te maken. Het gaat om een bedrag tussen de 50.000 en 100.000 euro. De verzekering zal ook een deel meebetalen aan de operatie in Los Angeles.

Benefietconcert en veiling
Om de rest bij elkaar te krijgen, slaan de Texelaars de handen ineen: bij bijna alle winkels en cafés staat een collectebox, er worden kerstmarkten georganiseerd, komende zaterdag is er een benefietconcert en in januari wordt er een grote veiling gehouden.

Rob liep als kleine jongen ernstige brandwonden op en als gevolg daarvan nierschade. Later kreeg hij tot twee keer toe lymfeklierkanker. Toen hij alles overwonnen leek te hebben, kreeg hij te maken met de ziekte liquorhypotensiesyndroom, waarbij vocht uit de hersenen weglekt.

In Nederland kan Rob niet geholpen worden, maar in de VS behandelt professor Schievink het syndroom met succes. Het is de laatste hoop voor genezing voor Rob en heel veel Texelaars lijken dat goed aan te voelen en strijden met hem mee. "Rob is een heel lieve man en bij alles en iedereen betrokken", zegt zijn nichtje Marscha. "Dat verklaart waarom mensen zo graag willen geven."