DE KOOG - Voor de dieren bij Ecomare is het eigenlijk elke dag feest. De zeehonden, vogels en dieren in het Zeeaquarium worden dagelijks verwend door de dierverzorgers. Deze zomer heeft Ecomare twee extra feestelijke dagen: op 24 juli en 14 augustus is het namelijk Haringparty voor de dieren! Kom je het meevieren?

Kilo’s haring
Er gaan dagelijks heel wat haringen doorheen bij Ecomare. De zeehonden in de vaste groep eten per dier wel 3-5 kilo en ook de vogels, opvangzeehonden en dieren in het Zeeaquarium eten vis. De jonge zeehonden in de opvang eten inmiddels allemaal haring. Ze kregen de eerste week in de opvang zalmpap, omdat ze nog afhankelijk waren van moedermelk. Maar inmiddels zijn de pups al echte viseters geworden.

Haringparty voor de dieren
In tegenstelling tot de meeste kinderen, mogen zeehonden wél spelen met eten. Hiervoor verstoppen de dierverzorgers haringen in objecten. De dieren moeten er dan echt hun best voor doen. Of wat dacht je van vishappen? Haringen aan een lijn boven het water…de zeehonden moeten springen en goed mikken tegelijk! Op de Haringparty’s op 24 juli en 14 augustus worden ook de zeevogels en opvangzeehonden met een presentatie gevoerd. De tijden zijn te vinden in de agenda op de website.

Spelletjes voor bezoekers
In de zomervakantie is het zeelaboratorium geregeld open en zijn er vaak educatieve activiteiten in het museum. Tijdens de Haringparty’s is er extra veel te doen, natuurlijk alles met het thema ‘haring’. Er is een letterspeurtocht, je kunt haring vissen, een megaharingpuzzel leggen en een haring kleuren. Op 24 juli vertelt conservator Arthur Oosterbaan over het leven van de haring. Deze vis is zoveel meer dan goed voedsel! Kijk voor de tijden van de activiteiten in de agenda op de website.

Tot ziens bij Ecomare
Naast de dieren zijn de tentoonstellingen bij Ecomare ook een goede reden om op bezoek te komen. Om de indrukwekkende skeletten van aangespoelde walvissen te zien, je te verdiepen in Werelderfgoed Waddenzee of te ontdekken waar zeeonderzoekers allemaal aan werken. Er zijn zoveel redenen om een bezoek aan Ecomare deze zomer in je programma op te nemen!