NOORDKOP - Vind je het leuk om je in te zetten voor de natuur? Landschap Noord-Holland is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wij beschermen natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in Noord-Holland. Dit doen we in ongeveer 100 eigen natuurgebieden met bevlogen medewerkers en heel veel vrijwilligers.

In de Noordkop beheren we diverse fraaie natuurgebieden zoals Grafelijkheidsduinen, Mariëndal, Balgzand, Kruiszwin en Wildrijk. Deze gebieden bestaan onder andere uit duinen met dennenbos, vele mossen, rietorchissen en de zeldzame tapuit, en bloemrijke duingraslanden met waterpartijen die vele soorten vogels aantrekken, waaronder grutto's en tureluurs. Het beheerteam is gehuisvest in bezoekerscentrum De Helderse Vallei. Veel werkzaamheden in deze natuurgebieden worden uitgevoerd door een vrijwilligersgroep, voor deze groep zoeken we versterking.

Wat ga je doen?

Een groot deel van het jaar werk je op maandagmiddag van 13 uur tot ongeveer 16:30 uur onder begeleiding van een boswachter. Alleen in de periode van half maart tot eind juni leggen we de werkzaamheden tijdelijk stil in verband met het broedseizoen. Het werk is divers, van boompjes uitsteken tot graslandjes en rietveldjes maaien en harken. Daarnaast worden jaarlijks een oeverzwaluwenwand en broedeilandjes voor vogels klaargemaakt voor het broedseizoen. Werken in de natuur is gezellig, je levert een directe bijdrage aan het in stand houden van natuur bij jou in de buurt, komt op de mooiste plekjes én hoeft niet meer naar de sportschool!

Wat vragen wij

Een vrijwilliger natuurbeheer en terreinonderhoud moet in teamverband kunnen werken. Een redelijke conditie is belangrijk voor het omgaan met handgereedschap, zoals hand- en beugelzaag, hark en hooivork. Ervaring met machinaal werken is een pré, maar geen noodzaak. Verder vragen wij belangstelling voor en affiniteit met natuur en met het werk van Landschap Noord-Holland.

Wat bieden wij

Interesse?

Heb je belangstelling of wil je meer informatie, neem dan contact op met boswachter Chris van der Vliet:

c.vandervliet@landschapnoordholland.nl