DE KOOG - Ecomare heeft als thema van de meivakantie de overtreffende trap gekozen. Heel toepasselijk, want het skelet van de grootste walvis die ooit in Nederland aanspoelde wordt deze weken in het museum in elkaar gezet. Het gaat om een gewone vinvis van 24 meter lang. Een speciale audiotour leidt de bezoekers langs andere overtreffende trappen in Ecomare. Ecomare is er zelf trouwens ook een: het leukste uitje van Texel!

Meekijken bij preparateur

Het enorme skelet van de gewone vinvis ligt in delen in het Zeeaquarium. De preparateur zet het ter plekke in elkaar. Naar verwachting zal hij rond half mei met deze monsterklus klaar zijn. In de meivakantie kunnen bezoekers van het centrum meekijken bij zijn werkzaamheden. De aanwezige educatief vrijwilligers zijn graag bereid om uitleg te geven over het skelet, de walvis en de doodsoorzaak van het dier.

Audiotour

Via een QR-code is bij de receptie van Ecomare een audiotour te downloaden. Deze voert langs verschillende overtreffende trappen in en rond het museum. Van de grootste piemel tot de verste vlieger en de langste vis. Ontdek de extremen uit het dierenrijk van de Wadden- en Noordzee!

De grootste roofdieren

Grijze zeehonden zijn de grootste roofdieren van Nederland. De andere twee zeehondensoorten die je bij Ecomare kunt zien, de gewone zeehond en de ringelrob, zijn wat kleiner. Maar ook zij hebben een echt roofdierengebit! Kom ze van dichtbij bekijken, ontdek de verschillen en geniet van de voerpresentaties om 11 en 15.30 uur.

De schattigste kuikens

Jonge eendjes horen tot de schattigste kuikens met hun dons, hun zwempootjes en platte snaveltje. Eendenkuikens die hun moeder zijn kwijtgeraakt groeien op in de Vogelopvang van Ecomare. Ze groeien als kool op het speciale watervogelvoer! Als ze nog heel klein zijn worden ze binnen verzorgd en zijn ze door de ramen te bekijken. Zijn ze wat groter, dan zitten ze buiten en zijn ze te zien door de gluurschermen van de Vogelopvang. Kijk ook in de meeuwenkolonie naast het restaurant, misschien zie je wel de eerste kuikens van de stormmeeuwen rondstappen. Ook heel schattig!