TEXEL - Van maandag 28 juni t/m donderdag 8 juli organiseren Young4ever, Artex en de Sportstichting een reeks workshops en activiteiten voor jongeren van 10 tot en met 18 jaar. Deelname aan de activiteiten is helemaal gratis.

“Deze groep verdient het als geen ander om dit toch wel erg rottige schooljaar positief te eindigen en vrolijk de zomervakantie in te gaan”, aldus cultuurcoach Maurice Christo van Meijel, die samen met de andere partijen de handen ineen sloeg om interessant aanbod te ontwikkelen voor de Break Out weken. “Iedereen draagt z’n steentje bij aan dit fantastische initiatief. Via Young4ever kan men lasergamen, Doenes organiseert macrameën en 3D pentekenen, er is improvisatietheater, tekenen en keramieken, en via 4XM zijn toffe workshops zoals game design, dj’en en beatbox looping te volgen. En er is nog meer, te veel om op te noemen! Wat ze ook willen doen, er zit ongetwijfeld iets voor ze tussen.”

Deelname aan de activiteiten is gratis. Dit kan dankzij de Gemeente Texel, die de Break Out weken financiert.

Het complete overzicht van workshops en activiteiten is te vinden op www.cultuur-kompas.nl. Geïnteresseerden kunnen zich ook via deze site aanmelden.