TEXEL - De musea zijn dan wel gesloten deze kerstvakantie, maar dat betekent niet dat er bij de pakken neergezeten wordt! Museum Kaap Skil organiseert een online workshop Scheepslantaarn maken, de dieren van Ecomare spelen de hoofdrol in dagelijkse online filmpjes en in de Oudheidkamer is een kersttafereel ingericht dat door de ramen te bekijken is.

Op maandag 21 december komt de workshop Scheepslantaarn maken online. Op zowel de website kaapskil.nl als YouTube en Facebook kan de door kunstenaar Paulien Valk gegeven workshop worden gevolgd. Paulien legt stap voor stap uit hoe je van een plaat triplex een vereenvoudigde versie van een scheepslantaarn maakt. Enige ervaring met figuurzagen is wel handig. Een leuke activiteit voor thuis!

De dierverzorgers van Ecomare werken natuurlijk gewoon door, ook nu het centrum dicht is. Naast het voeren van de dieren, het schoonmaken van de bassins en al hun andere werkzaamheden, nemen ze af en toe de tijd om een filmpje te maken. Regelmatig spelen de zeehonden er de hoofdrol in, afgewisseld met een krab, platvis, haai o jan-van-gent. Zowel dieren in de opvang als de vaste bewoners van Ecomare worden gefilmd. De filmpjes verschijnen dagelijks op Facebook en Twitter. Door Ecomare te volgen op de sociale media, kan een ieder dus alsnog genieten van de dieren, van heel dichtbij!

De Oudheidkamer is heel 2020 gesloten gebleven. Voor de vrijwilligers van dit fraaie museum was dit een hard gelag. Om het jaar positief af te sluiten, hebben ze in de opkamer, zichtbaar vanaf de Kogerstraat, een stilleven ingericht. Wie het trapje opklimt en door het dennengroen naar binnen gluurt, ziet in de verlichte kamer….Nee, ga zelf maar kijken!

Natuurlijk is het enorm jammer van al het werk en de inkopen die zijn gedaan. Zo was Museum Kaap Skil uitgebreid versierd met lampjes en lichtsnoeren, vanwege het thema Museum Kaap Skil Verlicht. Het entreegebouw en het buitenterrein zagen er fantastisch uit. Heel graag had het museum bezoekers laten genieten van al het moois, ook in de avond tijdens avondopenstellingen. Ook bij de vuurtoren waren avondopenstellingen gepland. Maar: wat in het vat zit, verzuurt niet. De lampjes komen volgend jaar gewoon weer tevoorschijn!