TEXEL - Altijd al willen weten wat je ziet aan aanspoelsels op het strand? Als je het strand van dichtbij bekijkt, ontdek je een hele nieuwe wereld!

Op het strand bij Paal 9 kom je veel verschillende planten en dieren tegen. Dinsdag 18 oktober en woensdag 26 oktober organiseert Landschap Noord-Holland een expeditie om met een gids het leven op het strand te ontdekken.

Ontdek de natuur op het strand!Je gaat op expeditie! Wist je dat het strand veel meer is dan alleen maar zand? Er groeit en bloeit van alles!

Vanuit de zee spoelen wieren en dieren aan en er springen en kruipen allerlei kleine insecten tussen als strandvlooien en springstaarten. Vogels die op het strand leven vinden daar hun voedsel in. Misschien zie je sporen van een zeehond of de zeehond zelf!

Ga mee op expeditie, samen met de Texelse Buitengids Sabien Bosman op zoek naar al dit wonderlijke strandleven.

De expeditie vindt plaats in het kader van het project Groene Strand.Groene Strand is een samenwerking tussen LandschappenNL, IVN Natuureducatie, Stichting ANEMOON, Stichting Duinbehoud en de Vogelbescherming.

Het Groene Strand heeft tot doel natuur en natuurbeleving terug te brengen op het strand. Reserveren voor de expeditie is verplicht. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Wanneer: dinsdag 18 oktober van 15:00 tot 17:00 uur en woensdag 26 oktober van 15:00 tot 17:00 uur

Vertrekpunt: Parkeerterrein - Paal 9; Hoornderslag 8; 1797 RT Den Hoorn/Texel
Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl