TEXEL - Lezingen, creatieve activiteiten en zelf doen; deze herfstvakantie is er voor elk wat wils bij Ecomare. Het aanbod maakt een bezoek aan het centrum ook bij slecht weer aantrekkelijk. Kies op ecomare.nl de dag met activiteiten die je het meeste aanspreken en trek er een paar uur voor uit!


Inloopatelier
Het inloopatelier in het restaurant van Ecomare is in de vakantie verschillende dagen geopend. Onder begeleiding kunnen er (fantasie)skeletten worden gestempeld of een potje worden gevuld met vakantieherinneringen. Het zijn gezellige gezinsactiviteiten, waar ook volwassenen veel plezier aan beleven.

Wat heeft de uil gegeten?
Op woensdag 23 oktober liggen er braakballen klaar om te worden uitgeplozen. Het is voor kinderen een openbaring dat er echt herkenbare delen van prooien in de braakballen zitten. Dat ze, door goed naar de muizenkaakjes te kijken, zelfs de soort van de opgegeten muizen kunnen achterhalen, weten ook de meeste ouders niet. De kinderen mogen de botjes en kaakjes die ze in de braakbal hebben gevonden, meenemen.

Trekvogels
Op zowel 19 als 23 oktober is er een lezing met vogels in de hoofdrol. Tim Schippers maakt zijn gehoor enthousiast voor het kijken naar vogels en Bob Loos vertelt over trekvogels. Deze tijd van het jaar wordt Texel druk bezocht door trekvogels; een van de beste periodes in het jaar om vogels te kijken en kans te lopen een bijzondere soort te zien.

Duik in zee
Voor de Duitstalige bezoekers is er van 14 tot 18 oktober dagelijks om 14 uur een presentatie in de Walviszaal in het Duits. De voederpresentaties zijn in het Nederlands, maar de dierverzorgers beantwoorden na afloop wel vragen in het Engels of Duits. Verder staat er regelmatig een medewerker met de strandvondstenkar in het museum en is het zeelaboratorium geopend. Bij Ecomare duik je in de zee zonder nat te worden!