DEN BURG - Op woensdag 25 augustus houdt de jonge afdeling Texel van de Fietsersbond een afdelingsvergadering. Alle leden van Texel krijgen via de e-mail bericht, maar ook belangstellenden zijn van harte welkom. De vergadering wordt gehouden in hotel De Lindeboom, Groeneplaats 14 te Den Burg. Vanaf 19:45 uur wordt iedereen welkom geheten met een kop koffie of thee. De vergadering sluit omstreeks 22:00 uur. De agenda en vergaderstukken zijn te vinden op https://texel.fietsersbond.nl/ de website van de afdeling. Daar kan men zich ook aanmelden, want vanwege Covid-19 is er beperkt plaats in de vergaderzaal.

Tot voor kort was alleen René Boon op Texel actief als lid van de Fietsersbond. Nu is er een groep enthousiastelingen bij gekomen. Tijdens de vergadering worden enkele taken verdeeld, zoals de contactpersoon naar de gemeente, de beheerder van de website en de post. Ook wordt het beleidsplan van de Fietsersbond Texel vastgesteld en uit een lijst knelpunten op fietsgebied worden 10 actiepunten opgesteld. De afdeling Texel vertrouwt op een goede samenwerking met de gemeente en hoopt aan te mogen schuiven bij het verkeersoverleg. Ook hoopt de groep, dat de actiepunten worden opgenomen in de partijprogramma’s voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.
Texel was ooit de beste fietsregio van Nederland met liefst 5 van de 5 sterren. Ook in 2022 wordt weer de Fietsstad van Nederland gekozen. Iedereen kan vanaf 16 augustus op www.fietsersbond.nl/fietsstad/ de enquête invullen. Maakt Texel kans om Veenendaal op te volgen? De Fietsersbond Texel wil daar graag haar steentje aan bijdragen.