TEXEL - Na een rumoerige transferperiode is het de nieuwste aanwinst in de Texelse zaalvoetbalcompetitie gelukt. Ondanks een aantal tegenvallers zoals het plotselinge afhaken van Kasper Dolberg en het niet toegekende krediet van de bank om Vincent Janssen bij Tottenham Hotspur te halen is algemeen directeur Dennis van der Kooi positief gestemd over het aankomende seizoen; ’Ik denk dat wij twee schitterende selecties neer hebben kunnen zetten waar we als vereniging trots op mogen zijn. Als vervanging van de twee transfers hebben wij de 20-jarige belofte T. van Vijfeijken kunnen vastleggen.’ Technisch directeur Pieter Arensman vervolgt; ‘Ik heb het volste vertrouwen in mijn mannen en ik denk dan ook dat wij dit seizoen hoge ogen gaan gooien, zo is er vanuit binnen en buitenland al interesse in meerdere spelers maar helaas kunnen wij momenteel niemand laten gaan.’

Het bestuur heeft voor het eerste seizoen van FC Ik Moet Niks trainer Kramer de beschikking gegeven over de selectie met de op papier sterkste en technisch meest vaardige spelers. Ook voor het tweede vijftal heeft het bestuur zijn uiterste best gedaan, maar helaas hebben zij nog geen leider. ‘Ik heb in deze spelers eigenlijk nog meer vertrouwen, vandaar de keuze om hen zelfstandig het team draaiende te laten houden. Zij hebben geen training nodig, laat staan een coach.’ gaat van der Kooi verder. Over de toekomst van de club is hij helder ‘FC Ik Moet Niks is na dit seizoen niet meer weg te denken uit de kantine van het zaalvoetbal.’ Hij verwacht dan ook een groot aantal spelers uit binnen- en buitenland aan te kunnen trekken. Over de verdere toekomst valt volgens financieel directeur Nik de Bloois weinig te zeggen; ‘Je ziet het bijvoorbeeld bij Ajax, zo sta je een aantal seizoenen op rij met de schaal in de hand en zo sta je gelijk met VVV-Venlo om over de nederlaag tegen Heracles Almelo nog maar niet te spreken.

Vandaar dat wij de mogelijkheid om Marcel Keizer op de bank te zetten bij het tweede team hebben laten varen en de mannen het zelf laten regelen.’ Besluit de Bloois. Aanstaande woensdag staat meteen een zware wedstrijd voor de boeg. De club treed dan namelijk aan voor de ‘’niks moetende’’ derby. ‘Zoals eerder gezegd zal aanstaande woensdag omstreeks 20:20 het vuurwerk figuurlijk losbarsten, uiteraard hebben wij de lokale autoriteiten gewaarschuwd over de risico’s die deze wedstijd met zich meebrengen en zijn de nodige maatregelen getroffen.’ zegt de directie van FC Ik Moet Niks.