TEXEL - Ook op Texel zijn spullen aangespoeld die afkomstig zijn uit de 270 containers die het containerschip Zoe vannacht verloor boven het Duitse Waddeneiland Borkum.

Dit bevestigt Kustwacht Nederland aan NH Nieuws. "We hebben inderdaad meldingen gekregen en gaan morgen als het licht is verder zoeken naar spullen."

Door slecht weer verloor het containerschip 270 containers. Door de getijdenstroom dreven de containers en goederen naar het zuidwesten, naar de Nederlandse Waddeneilanden. Een aantal spoelden eerder vandaag al aan op de waddeneilanen Vlieland, Terschelling en Ameland. Op Facebook melden een paar Texelaars nu dat er een geel stoeltje zou zijn gevonden op hun eiland, bij de vuurtoren.

Gevaarlijke stoffen
In een aantal van de verloren containers zit een giftige stof: organische peroxide. De Kustwacht raadt aan weg te blijven bij die containers, ze niet aan te raken of lucht in te ademen en 112 te bellen. De peroxide zit in een gele container (nummer MSCU3713629), een blauwe container (nummer: CXDU2077321) en een roestbruine container met nummer: TCLU41747408.

Verder zitten er ook Ikea-spullen in, televisies en speelgoed. Op dit moment zijn jutters druk in de weer om te ravage op te ruimen. Bij daglicht zocht een vliegtuig van de Kustwacht naar spullen en morgen gaan ze daar dus mee door.