TEXEL - Op zondag 15 mei is de eerste Artex Popkorendag Texel een feit. Popkoren vanuit het hele land reizen die dag af naar Texel voor dit bijzondere muzikale evenement. Tussen 12.00 en 19.00 uur zullen er doorlopend optredens zijn in Question Plaza en het Glazen Paleis. De toegang is gratis.


Door de pandemie moest de Artex Popkorendag Texel tot twee keer toe geannuleerd worden. Nu kan de Popkorendag na enkele jaren wachten dan toch doorgaan. "We hebben allemaal enig geduld moeten betrachten, maar gelukkig bleven alle koren en sponsoren aangesloten zodat we door kunnen. Daar zijn we iedereen heel erkentelijk voor", aldus Sander Boschma, directeur van Artex Kunstenschool Texel.


Maar liefst 13 koren uit het hele land brengen op zondag 15 mei een kleine zeven uur aan popmuziek ten gehore in Question Plaza en het Glazen Paleis in Den Burg. Het programma start om 12.00 uur. Het volledige schema inclusief het repertoire dat ten gehore zal worden gebracht is te vinden op de website van Artex.


De Popkorendag is een initiatief van het Artex Popkoor, dat al sinds 2008 bestaat. Boschma: "Texel kent een mooie muzikale traditie met vele initiatieven, orkesten, bands, koren en bijna evenveel festivals, grotere en kleinere muzikale evenementen. Wij waren het volkomen met het Popkoor eens dat het de hoogste tijd werd om een nieuw uniek evenement toe te voegen: een echte Texelse korendag. Zij hebben en prachtig programma samengesteld met een rijk scala aan stijlen en verschillende interpretaties van pop- en koorzang. Met koren die stuk voor stuk het plezier van samen zingen en de waarde van samen zijn laten zien en laten horen. Het wordt geweldig; een mooie start van een nieuwe traditie!"


Meer informatie is te vinden op de website van Artex: www.artex-texel.nl