TEXEL - Na een paar uur muziek en vermaak ben je als bezoeker van de Cultuurnacht misschien wel toe aan iets met meer rust en inhoud. Dat komt dan mooi uit, want om 22 uur begint de ‘Wat weet jij van het wad-quiz’. Een inhoudelijke quiz die toch niet al te serieus moet worden genomen. Om mee te doen is alleen een smartphone nodig.

Jan Berend Stuut (NIOZ) en Arthur Oosterbaan (Ecomare) presenteren de quiz in de Doopsgezinde kerk aan de Peperstraat. De vragen gaan allemaal over het waddengebied en zijn een opmaat voor de winterlezingen die eind februari en in maart bij Ecomare worden gegeven. Dus wie ontdekt dat er nog wel wat schort aan zijn of haar kennis van het wad, kan de hiaten later deze winter opvullen bij de lezingen.

Deelnemers aan de quiz sturen hun antwoorden op de meerkeuzevragen op via hun smartphone. Ter plekke wordt vervolgens de stand bekend gemaakt. De winnaar kan een aantrekkelijke prijs tegemoet zien, maar ook degene met de laagste score gaat niet met lege handen naar huis. De ervaring leert dat er, ondanks het laagdrempelige karakter van de quiz, al snel een competitieve sfeer ontstaat. Dus ga het gevecht aan en kom op 8 februari om 22 uur naar de ‘Wat weet jij van het wad-quiz’.