DE KOOG - Vandaag, woensdag 29 augustus, heeft Ecomare twee ringelrobben verwelkomt. De ringelrobben zijn afkomstig uit Koninklijke Burgers’ Zoo. Het Arnhemse dierenpark gaat het bassin verbouwen om een groter leefgebied te creëren voor andere dieren die daar zijn. Ecomare kan de ringelrobben een goed nieuw tehuis bieden. Naast gewone en grijze zeehonden heeft Ecomare vanaf woensdag dus een derde zeehondensoort.

Vader en zoon
De twee nieuwe bewoners van Ecomare zijn een vader en zijn zoon. De oudste, Rick, is vanuit het zeeaquarium in Brest naar Burgers’ Zoo gekomen, de zoon, Bob, is in Arnhem geboren.

Namen
Ringelrobben hebben hun naam te danken aan de kringen op de vacht. Verder lijken ze wel op de gewone zeehond, alleen zijn ze kleiner, boller en hebben ze een kortere snuit. Het zijn kleine dikkerdjes en daarom worden ze ook wel ‘kleine zeehond’ genoemd. De derde naam voor deze soort is stinkrob. Deze naam danken ze aan het feit dat de mannetjes in de paartijd sterk uit hun bek ruiken.

Voerpresentatie
De twee ringelrobben komen bij Ecomare in het bassin met de glazen wand. De gewone zeehonden die tot nu toe in dit bassin zwommen, worden naar het grote bassin verhuisd. Tijdens de voerpresentaties zullen de dierverzorgers voortaan ook vertellen over de leefwijze van deze derde zeehondensoort.