TEXEL - Vandaag maakte de ANWB de winnaars van de verkiezing van het leukste uitje bekend. Ecomare wachtte een leuke verrassing: het centrum had zilver behaald in de categorie Leukste Uitje van Noord-Holland! Trots nam hoofd communicatie Marion Barth de prijs in ontvangst.

Ecomare is op alle onderdelen zeer goed beoordeeld. Het personeel, de faciliteiten, het aanbod en de sfeer scoorden allemaal bovengemiddeld in vergelijking tot de andere uitjes. Met een 8,9 als gewogen eindcijfer kan Ecomare heel tevreden zijn.

Na het stemmen konden mensen desgewenst nog een zelfgeschreven recensie toevoegen. Ook deze zijn bijzonder lovend. Iemand schreef bijvoorbeeld: "De omgeving waarin en de manier waarop Ecomare is opgebouwd is subliem. Heerlijk, rustgevend en educatief om hier te vertoeven. De manier hoe Ecomare verschillende dieren opvangt, tijdelijk of permanent dragen wij een warm hart toe. Het personeel is allemaal vriendelijk."

Ecomare is een combinatie tussen een natuurmuseum en een opvangcentrum. Marion Barth: "Het is heel fijn te merken dat mensen onze veelzijdige aanpak waarderen."