DE KOOG - Op woensdag 28 juli is Ecomare tot 19:00 uur open, twee uur langer dan normaal. Het betreft een test: willen mensen die overdag niet meer terecht kunnen, wat later in de middag komen? Vanwege de coronabeperkingen moet Ecomare regelmatig mensen teleurstellen omdat er geen tijdslots meer zijn. Mogelijk biedt een verruiming van de openingstijden uitkomst.


Ben je op vakantie op Texel, dan kan een bezoek aan Ecomare natuurlijk niet in je programma ontbreken. Ecomare probeert via alle uitingen duidelijk te maken dat online reserveren noodzakelijk is, maar toch komen er geregeld mensen zonder kaartje naar de kassa. Helaas is zo’n spontaan bezoek aan het centrum vaak niet meer mogelijk, omdat alle tijdslots uitverkocht zijn. De test van woensdag moet uitwijzen of bezoekers gebruik willen maken van een langere openingstijd, waardoor er meer mensen op een dag van de dieren en de tentoonstellingen kunnen genieten.

Dat Ecomare een populaire attractie is op Texel, blijkt niet alleen aan de uitverkochte tijdslots, maar ook aan de reacties van de bezoekers. De jonge zeehonden in de opvang, de dieren in de vaste groep, de grote, open zeeaquaria en de tentoonstellingen in het natuurmuseum worden allemaal goed gewaardeerd. Ecomare is blij met de bezoekers en de positieve reacties. Na de langdurige sluiting is het extra fijn om weer bezoekers met blije gezichten te zien rondlopen!