DE KOOG - De uitslag van de Rabo ClubSupport-actie is bekend! Bij deze jaarlijkse actie van de Rabobank ter ondersteuning van clubs, verenigingen en stichtingen, kon er ook op Ecomare gestemd worden. Ecomare is heel blij met de ruim duizend Euro die de actie heeft opgeleverd. Het geld gaat besteed worden aan de aanschaf van een levensechte zeehondendummy.


Waarom heeft Ecomare behoefte aan een nagemaakte zeehond? Directeur Marion Barth vertelt: “In het Zeehondenakkoord, dat we met alle opvangcentra hebben ondertekend, is onder meer afgesproken om voorlichting te geven over het werk van de zeehondenwachters. Dat gaat om het beoordelen van de situatie van een zeehond op het strand. Bij ons wordt dit gedaan door de dierverzorgers, elders in Nederlands zijn het opgeleide vrijwilligers. Het is belangrijk dat het Nederlandse publiek van hun bestaan weet en vertrouwt op hun expertise. De dummy wordt gebruikt bij de voorlichting hierover.”

De zeehondendummy kan bij Ecomare ook ingezet worden bij het educatieve familieprogramma ‘Zeehond Binnenste Buiten’ en bij uitleg over de zeehond in het museum. Er is een prototype beschikbaar, dat nog op enkele punten wordt aangepast. Ecomare heeft de verbeterde dummy besteld en krijgt daarmee een levensecht model van een jonge gewone zeehond in bezit. Een prachtige aanvulling op het educatief materiaal van het centrum!