DE KOOG - Groepsactiviteiten zijn het afgelopen jaar niet of minder mogelijk geweest. Daardoor konden de Texelse basisscholen niet op de gebruikelijke manier een activiteit boeken bij Ecomare. De educatieve dienst van Ecomare is echter graag bereid om mee te denken over alternatieven. Zo heeft groep 2-3 van De Fontein met hulp en materialen van Ecomare een les gegeven over vogels.

De leerkrachten van de groep, juf Marlon en juf Vivianne, zochten onder andere contact met de educatieve dienst van Ecomare om de les over vogels vorm te geven. Met de tips, opgezette vogels en een filmpje van het wassen van een olievogel maakten de leerkrachten er een leuk en leerzaam project van. De kinderen hebben er met veel plezier aan gewerkt.

Texelse basisschoolklassen mogen elk jaar kosteloos een programma bij Ecomare boeken. Hier is altijd dankbaar gebruik van gemaakt. Ook dit jaar heeft Ecomare een leuk aanbod aan buiten- en binnenactiviteiten voor de Texelse scholen. Maar zolang er allerlei beperkingen gelden, kunnen deze niet uitgevoerd worden. Daarom nodigt Ecomare scholen uit om op een andere manier gebruik te maken van de expertise die bij het centrum aanwezig is. De kinderen, juf Marlon en juf Vivianne waren er blij mee!