TEXEL - Deze vakantie staan de kleuren in de zee centraal bij Ecomare. Misschien denk je bij de dieren die in onze zee zwemmen niet direct aan kleur. Dat is meer iets voor koraalriffen vol tropische vissen. Maar ook in de Wadden- en Noordzee is nog een hoop kleur te vinden. Je ontdekt het zelf bij Ecomare, met een speurtocht langs de dieren en door het museum.

In het algemeen zijn de kleuren in onze zee wat subtieler dan in de tropen. Toch kunnen sommige zee-anemonen best wedijveren met tropische soorten. De speurtocht laat je kennismaken met fluorescerende wasrozen, fantastisch gecamoufleerde platvissen, zeehondenvachten met vlekkenpatronen en fraai gestreepte dolfijnen. Zoek de kleuren binnen en buiten en word een kleurenexpert van onze zee!

Op woensdag- en donderdagmiddag in beide vakantieweken kunnen kinderen zelf aan de slag met kleur in de knutselhoek. Met de verschillende materialen kunnen ze hun eigen veelkleurige vis ontwerpen. Een bezoek aan Ecomare deze vakantie, kleurt je dag!