TEXEL - Stichting Texels Museum is blij dat de regering heeft aangekondigd dat de musea per 1 juni, onder voorwaarden, weer open mogen. Bij Ecomare en Museum Kaap Skil liggen de plannen klaar en zijn de noodzakelijke werkzaamheden voor de openstelling in volle gang. Vanaf 1 juni zijn bezoekers er weer van harte welkom. Iedereen kijkt ernaar uit!

Bij zowel Ecomare als Museum Kaap Skil is een looproute door het museum gemaakt. De bezoeker komt overal en kan alles zien. Er komen extra mogelijkheden om handen te reinigen en er wordt extra schoongemaakt. Om drukte te voorkomen moeten vooraf kaartjes met een tijdslot gekocht worden. Naar verwachting kunnen de tijdslots vanaf eind mei op de websites worden aangeschaft. Het aantal kaartjes met een gelijke starttijd is beperkt, net als het totaal aantal bezoekers dat op enig moment in het museum aanwezig zal zijn.

Bij Museum Kaap Skil geldt de landelijke Museumkaart en krijgen Texelaars met een Texelse Museumpas gratis entree. Dit laatste geldt ook voor Ecomare. Wie gratis toegang heeft vanwege een van deze kaarten of om een andere reden, moet vooraf een tijdslot kopen. Dit kost dan € 0,50 administratiekosten.

De Texelse vuurtoren en Oudheidkamer zijn ook onderdeel van Stichting Texels Museum. Voor deze twee musea zal het helaas wat langer duren voor ze weer kunnen worden opengesteld. In zowel de vuurtoren als de Oudheidkamer is de ruimte erg beperkt, waardoor het heel lastig is voldoende afstand te houden. Ecomare en Museum Kaap Skil zijn niet alleen groter, ze hebben ook allebei een openluchtgedeelte. Daardoor is de noodzakelijke afstand hier veel eenvoudiger te realiseren.