DE KOOG - Gisteren werd bekend gemaakt dat Ecomare als derde uit de bus is gekomen bij de verkiezing van 'Het leukste uitje van Noord-Holland" van de ANWB. Ook in het coronajaar 2021 vonden mensen een bezoek aan het centrum zeer de moeite waard. Nu de beperkingen grotendeels zijn opgeheven, is het nóg leuker om Ecomare te bezoeken!


De komende twee voorjaarsvakantie-weken zijn er weer extra activiteiten in het museum. De educatief suppoosten staan elke dag met de strandvondstenkar in de tentoonstelling Waddenstad en vertellen over walvissen in de Walviszaal. Bij de receptie is een speciale kinder-audiotour te downloaden en de zeehonden worden om 11 en 15 uur gevoerd. Genoeg te doen dus!

De audiotour is bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar. Samen met Saar Lepelaar gaan ze in Ecomare op onderzoek: hoe overleef je de winter? Saar had eigenlijk naar het zuiden moeten vliegen in het najaar, maar ze was te laat. Nu overwintert ze noodgedwongen op Texel. Ze wil graag weten wat andere dieren doen om de kou te doorstaan. De audiotour is gratis te downloaden op de eigen telefoon.

Ecomare is dagelijks open van 9:30 tot 17:00 uur. Vooraf kaartjes kopen kan via de website, maar is niet noodzakelijk. Tot 25 februari is een corona-toegangsbewijs nog verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Er wordt gevraagd deze te tonen bij de kassa. Vanaf 25 februari hoeft dit niet meer en geven de dierverzorgers ook dagelijks om 14:30 uur een voerpresentatie in het Zeeaquarium.