DE KOOG - Op Texel was het op het eind van de ochtend, voor Texelse begrippen, al extreem druk op de stranden. Bij Paal 17 in De Koog staan de twee grote parkeerplaatsen vrijwel al geheel vol met auto's.


Voor automobilisten en fietsers die nu nog naar het strand komen is het een plekje zoeken. Veel mensen parkeren hun auto nu al in de bermen naast de parkeerplaatsen. Ook de fietsenstallingen staan geheel vol waar door fietsers massaal hun rijwielen tegen de hekken naast het opgangpad van het strand plaatsen, wat inmiddels ook al geheel vol staat.

Op de stranden en de parkeerplaatsen is het momenteel zeker twee keer zo druk als eerder dit jaar op warme zomerdagen. Nog steeds is er een constante stroom van automobilisten en fietsers die naar het strand komen en verwacht wordt dat het vanmiddag nog veel drukker gaat worden.

Aangezien automobilisten hun auto nu al moeilijk kwijt kunnen door de volle parkeerplaatsen en het strand al erg druk begint te worden is het de vraag of de gemeente of handhaving maatregelen gaat nemen in de loop van de dag.

Wat opvalt is dat veel mensen zich niet meer houden aan de 1.5 meter maatregelen en dit op sommige plekken ook erg lastig is met de drukte nu. Op de wegen naar het strand zijn markeringen, pijlen/looprichtingen en borden geplaatst om te wijzen op de corona maatregelen en de 1.5 meter-maatregel.