TEXEL - De Raad van Toezicht van Stichting Texels Museum (STM) heeft besloten Marion Barth, Corina Hordijk en Anneke Schrama definitief te benoemen tot bestuurders van de stichting. Sinds maart 2021 hebben zij deze functie al gezamenlijk vervuld, nu wordt de werkwijze bestendigd.

De Raad van Toezicht is trots dat de stichting de vacature van directeur/bestuurder op deze manier kan invullen: uit de eigen organisatie, met drie mensen die elkaar qua kennis en ervaring uitstekend aanvullen. Ook uit de Texelse samenleving klinken daar positieve geluiden over. Voorzitter van de Raad van Toezicht, Reinier Heutink: “We hebben er vertrouwen in dat het directieteam er een succes van gaat maken. In het afgelopen half jaar hebben ze laten zien deze uitdaging aan te kunnen, ook door uitstekend te kunnen samenwerken op de manier waarop dat hoort: de discussie aangaan als dat nodig is, maar uiteindelijk gezamenlijk knopen doorhakken en samen staan voor de gekozen oplossing. De Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over ons besluit, en ook vanuit de rest van de onderneming hebben we enthousiaste reacties gekregen over de gang van zaken in de afgelopen tijd.” De directieleden zijn alle drie zeer gemotiveerd om samen met medewerkers en vrijwilligers te blijven werken aan de toekomst van STM.

Marion Barth, Anneke Schrama en Corina Hordijk vormen samen de directie van STM, waar Ecomare, de Vuurtoren, Museum Kaap Skil en de Oudheidkamer onderdeel van zijn.