DE COCKSDORP - Eind 2019 werd het project opgestart om van het huidige boerenerf op De Krim een ‘kinderboerderij 2.0’ te maken, een onderdeel van De Krim Natuuravontuur. Ook werd het naastgelegen bos onder handen genomen om er een fijne natuurlijke omgeving te creëren waar gespeeld en gesport kan worden. Het vakantiepark ging een samenwerking aan met lokale bedrijven, Staatsbosbeheer en De Grote Tuinverbouwing van SBS6 met Lodewijk Hoekstra. Sinds zaterdag 11 januari 2020 waren de werkzaamheden van Lodewijk op De Krim wekelijks te zien in De Grote Tuinverbouwing op SBS6 in het onderdeel ‘Lodewijks Groen Geluk’. Na zo'n halfjaar wordt het project vandaag voltooid.


De Krim beschikte al lang over een kinderboerderij in combinatie met een manage. De kinderboerderij bestond uit een paar speeltoestellen, kippen, schapen en eenden. In de vakantie periode’s stonden de pony’s klaar om een ritje te maken door het naastgelegen Krimbos. De kinderboerderij was echter gedateerd en er was een verlangen van De Krim naar iets nieuws. SBS6 kwam toen ineens op hun pad met de vraag of zij nog een leuk project wisten. Zo ontstond vervolgens de ontwikkeling van het project ‘De Krim Natuuravontuur’. Sindsdien werden de werkzaamheden van Lodewijk en zijn team wekelijks op de voet gevolgd en uitgezonden op SBS6.

Lodewijk Hoekstra, landschapsarchitect Nico Wissing en De Krim hebben hard gewerkt aan een nieuw ontwerp. Staatsbosbeheer heeft het naastgelegen bos beschikbaar gesteld en meegedacht aan de ontwikkeling.

Grotendeels bestonden de plannen uit: een duinlandschap, educatieve tuinen, natuurlijk spelen, waterpret, pony rijden, kleine en grotere dieren, educatieve paden in het bos, spelen in het bos, bootcamp en misschien wel een crossbaan voor in het bos. De Krim Natuuravontuur is toegankelijk voor gasten van De Krim maar ook voor gasten elders op Texel en uiteraard voor de Texelaars zelf.

Wat kon worden hergebruikt werd hergebruikt. Lodewijk en zijn team staan in voor duurzaamheid. Vandaag werden de zonnepanelen geplaatst en de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. Inmiddels zijn er schapen, geiten, kippen, hangbuikzwijnen en alpaca’s.

Het project is tijdens de werkzaamheden uit zijn schoenen gegroeid. Het project is uiteindelijk flink boven de begroting van ruim €142.000 euro uitgekomen. Het Waddenfonds heeft €50.000 bijgedragen op de eerdere begroting. STIFT, Stichting Texels Investeringsfonds Toerisme droeg nog eens €20.000 bij. Dit in combinatie met bijdragen van lokale Texelse bedrijven, organisatie’s en de Gemeente kon de financiering alsnog rond gemaakt worden en het project voltooid worden.

Vanavond is er een feestje voor iedereen die meegewerkt heeft aan het project.

De laatste afleveringen van het project zijn de komende weken op zaterdag te zien op SBS6 om 15:05.
Op de zondagen is er een herhaling van de afleveringen.