TEXEL - Waarom woon je aan De Waal en in Den Burg? Waar komt de naam rotgans vandaan? Wie dronk het water uit de Wezenputten? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in de cursus Texel voor Beginners. De door Ecomare georganiseerde cursus biedt nieuwe en gevestigde Texelaars een schat aan informatie over hun eiland.

De cursus is bedoeld voor mensen die onlangs op Texel zijn komen wonen en graag meer willen weten van het eiland, voor Texelaars die hun kennis over het eiland willen opfrissen, en voor mensen die werken in de recreatiesector, die hun gasten van goede informatie willen voorzien.

De cursus bestaat uit vier dinsdagavonden. Er komen allerlei aspecten van Texel aan bod; basale, wetenswaardige en waardevolle informatie over het eiland, de natuur, de geschiedenis en de Texelse gemeenschap. Er wordt gebruik gemaakt van de tentoonstelling en de collectie van Ecomare en Museum Kaap Skil. De deelnemers krijgen een rijk gevulde cursusmap met boekjes, brochures en andere informatie over Texel. Elke avond wordt de cursusmap verder aangevuld.

De cursusavonden beginnen om 20 uur, drie avonden vinden plaats in Ecomare, een in Museum Kaap Skil. Vooraf opgeven is noodzakelijk en kan bij Ecomare, tot uiterlijk 21 december 2018, via arthuroosterbaan@ecomare.nl. Vermeld dan naam, email-adres en telefoonnummer. De kosten bedragen € 30,- voor de hele cursus, te voldoen op de eerste avond. Dit is inclusief koffie en thee.

Het programma:8 januari:
Natuur op Texel door Adriaan Dijksen in Ecomare
22 januari: Texels ontstaan, vroege bewoningsgeschiedenis door Arthur Oosterbaan in Ecomare
5 februari: Maritieme geschiedenis van Texel vanaf de 16e eeuw door Corina Hordijk en Gilles van Mil in Museum Kaap Skil
19 februari: Texel sociaal en cultureel, bijzonderheden van de Texelaars door Harry de Graaf in Ecomare