OUDESCHILD - Vandaag is een speciale boot in de haven van Oudeschild geariveerd voor de opvang van ruim 200 Oekraïense vluchtelingen. Er waren nog geen vluchtelingen aan boord. Zij arriveren in de komende week.


De boot, een zogenoemd ‘floatel’ of drijvend hotel, beschikt over 110 tweepersoonskamers, sanitaire voorzieningen en een keuken. Er is ook ruimte voor het spreekuur van een huisarts of voor Vluchtelingenwerk.

Veilig en prettig onderkomen

De afgelopen dagen zijn, en de komende week worden, diverse zaken georganiseerd voor een veilig en prettig onderkomen. Zo is voor de eerste dagen op Texel een programma opgesteld om de mensen te begeleiden met informatie en de eerste levensbehoeften. Er is aandacht voor (mentaal) welzijn, vrije tijdsbesteding en diverse praktische zaken. Ook is contact met de Texelse scholen zodat de kinderen en jongeren in verschillende leeftijdsgroepen passend onderwijs kunnen krijgen.

Vluchtelingenwerk Texel coördineert de hulp van vrijwilligers. Zodra duidelijk is waar precies behoefte aan is, brengen zij dit onder de aandacht.

28 maart: informatiebijeenkomst voor inwoners

Om inwoners te informeren en hen de gelegenheid te geven vragen te stellen, organiseren wij een informatiebijeenkomst over de opvang van vluchtelingen op Texel. Wij lichten toe wat de opvang inhoudt en hoe deze georganiseerd wordt. Burgemeester Michiel Uitdehaag is hierbij aanwezig, net als een medewerker van Vluchtelingenwerk. Datum, tijdstip en locatie van de bijeenkomst:

Maandag 28 maart 2022
Inloop: vanaf 20.00 uur, start bijeenkomst: 20.30 uur
Dorpshuis ’t Skiltje, De Ruyterstraat 61, Oudeschild

Opvang op vakantiepark De Driehoek

De afgelopen week zijn er al drie Oekraïense gezinnen op Texel gearriveerd. Zij zijn ondergebracht in bungalows die vakantiepark De Driehoek (EuroParcs) beschikbaar heeft gesteld.

Meer informatie?

Bekijk de informatie en de antwoorden op veel gestelde vragen op de informatiepagina op onze website: www.texel.nl/oekraine.