DE KOOG - De melanistische zeehond Black Hors, die half februari in de opvang van Ecomare kwam, zwemt weer in zee. Op maandag 12 april kreeg hij, begeleid door zijn adoptanten Anjo en Jan Pelgrim uit Den Burg, zijn vrijheid terug. Black Hors was helemaal zwart door een afwijking in zijn pigmentatie. Een opvallende verschijning!

Black Hors dankt zijn naam aan een combinatie tussen zijn kleur en de plek waar Anjo en Jan Pelgrim hem vonden: De Hors. De jonge grijze zeehond lag daar verzwakt en met een lelijke wond op zijn flipper op het strand. Nadat de dierverzorgers van Ecomare hem hadden opgehaald, besloten de Pelgrims hem te adopteren.

Afgelopen winter was het behoorlijk druk in de zeehondenopvang van Ecomare. Dit zorgde voor hoge kosten, net in een tijd dat het centrum geen inkomsten kreeg uit de entree omdat het geen bezoekers mocht ontvangen. Vanuit het publiek heeft Ecomare veel steun gekregen in deze periode, door donaties in de vorm van ‘emmertjes vis’, adopties van zeehonden uit de vaste groep en adopties van opvangzeehonden, zoals Anjo en Jan Pelgrim deden. Heel fijn en bijzonder, al die steun!

Black Hors vangt nu weer zelf zijn vis, net als de andere 31 zeehonden die dit jaar hersteld terug naar zee zijn gebracht. Bij Ecomare worden nu nog zes zeehonden opgevangen: drie gewone en drie grijze zeehonden.