TEXEL - Het gaat wat beter met de albinozeehond Snow White, die was binnengebracht bij Ecomare en vorige week een terugval had. Het dier reageert goed op de medicatie en mag van de verzorgers naar buiten om verder aan te sterken.

Vorige week ging het met de zeehond minder goed: door een longworminfectie lag hij veel op het droge te rusten. Ecomare gaf aan zich zorgen te maken: "Zo'n infectie is niet altijd makkelijk te overwinnen. In het water lijkt Snow White het gelukkig makkelijk te vergeten. Hopelijk komt hij er snel overheen." Nu is hij genoeg aangekomen dat hij naar buiten mag om in de frisse lucht verder te herstellen.

Niet helemaal zonder hulp, want hij moet voorlopig nog wel onder de warmtelamp zitten. Eten doet hij daarentegen goed.

De albinozeehond werd gevonden op de Waddendijk. Met zijn lichte vacht en rode ogen bleek dat hij de, bij zeehonden zeer zeldzame, afwijking albinisme had. Ook was duidelijk dat hij geen of weinig zicht heeft. Het dier was ook heel bijzonder voor Ecomare: er was hier nog nooit een albinozeehond in het wild gezien, maar ook nog nooit in de opvang geweest.

De dierenarts gaf hem een oplossing van zouten en mineralen dat zijn vochtbalans op peil moest brengen en diende hem vervolgens een injectie van antibiotica en ontwormingsmiddel toe. De zeehond is een mannetje van drie tot vier maanden oud, hij weegt 16,8 kilo. Als hij goed geneest, is het de bedoeling dat hij in februari wordt vrijgelaten.