TEXEL - Aanstaande zondag 4 oktober is het weer Dierendag. Voor de zeehonden en andere dieren die, tijdelijk of permanent, bij Ecomare verblijven, is het eigenlijk altijd Dierendag. Zij krijgen dagelijks een optimale voeding en verzorging. Vandaar dat de dierverzorgers dit jaar een andere groep dieren trakteren. De keuze is gevallen op de zilvermeeuwen die rond het centrum leven.

Het zal de vogels niks uitmaken hoe de traktatie eruit komt te zien, maar de dierverzorgers hebben er veel voorpret aan gehad: ze gaan een vis-taart maken voor de meeuwen. De vogels krijgen de keuze uit verschillende soorten vis, met name haring en sprot, fraai opgediend op een taartbodem en versierd met hom en kuit. De dierverzorgers hebben zin om er een creatieve invulling aan te geven, hopelijk wordt het eindresultaat gewaardeerd door de vogels. Rond 12 uur zal de taart worden gepresenteerd aan de vogels, in het Duinpark grenzend aan het buitenterrein van Ecomare.

Het restaurant van Ecomare heeft deze dag een vegetarisch assortiment, omdat het meedoet aan Eet Geen Dierendag. De heerlijke zelfgemaakte soep, vegetarische saucijzenbroodjes, pizza’s en belegde broodjes maken het de bezoeker wel heel makkelijk om een keer het vlees te laten staan.