TEXEL - Conservator Arthur Oosterbaan van Ecomare geeft op vrijdag 26 mei opnieuw een cursus Strandvondsten. Gestimuleerd door het grote succes van de eerste editie gaat deze eendaagse cursus in de herhaling. Arthur deelt zijn kennis en enthousiasme over de natuurlijke aanspoelsels die je op het strand kunt vinden en hoe, waar en wanneer je er het beste naar kunt zoeken. Deelname kost € 30,-.

Bioloog en conservator van Ecomare Arthur Oosterbaan komt veel op het strand en zoekt dan fanatiek naar aanspoelsels in de vloedlijn. Jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat hij moeiteloos schelpen, wieren, eikapsels, botten en andere vondsten op naam brengt. En overal kan hij wat over vertellen! Behalve zijn kennis werden ook deze verhalen en de gezellige sfeer enorm gewaardeerd tijdens de eerste cursus Strandvondsten.

De cursus bestaat uit een binnen- en een buitendeel. Het ochtendprogramma vindt plaats in het Veldcentrum van Ecomare. Hier vertelt Arthur waar en wanneer je de meeste aanspoelsels kunt verwachten en wat handig is om mee te nemen als je ze wilt gaan zoeken. Hij bespreekt het getij en de invloed van de windrichting en de seizoenen op strandvondsten. Vervolgens gaan de cursisten oefenen met determineren.

In de middag vindt het buitengedeelte plaats op het strand bij Paal 17. Ter plaatse legt Arthur meer uit over het strand, waarna er daadwerkelijk verzameld gaat worden. Zoekbladen en boekjes geven uitsluitsel over de vondsten. Alle vondsten worden bij elkaar gelegd en besproken.

Deelname aan de cursus kost € 30,- inclusief koffie/thee. Lunch moet zelf worden meegenomen. De cursus gaat door als er minimaal 16 deelnemers zijn, het maximum is 30. Opgeven kan via ecomare.nl/excursies.