DE KOOG - Het is al bijna een traditie: de zeehonden krijgen visijsjes op Dierendag. Het is altijd spannend hoe ze erop reageren. De ene zeehond vindt het reuze leuk, de ander wacht liever af tot het ijs ontdooid is. Om ook schoolgaande kinderen in de gelegenheid te stellen het trakteren van de zeehonden mee te maken, worden de visijsjes na de voerpresentatie van half vier uitgedeeld.

Voor de dieren is er vis, maar voor de mensen is het aanbod in het restaurant op deze dag vegetarisch. Ecomare doet namelijk mee aan Eet Geen Dierendag, een initiatief van Wakker Dier. De restaurantmedewerkers hebben lekkere alternatieven uitgezocht, zodat niemand het gebrek aan vleesproducten zal missen. De zelfgemaakte vegetarische soep van medewerker Colinda van der Vis is beroemd!

Om de zeehonden ook op gewone dagen te vermaken, zijn de dierverzorgers op zoek naar goed afsluitbare plastic (zuurkool)tonnetjes en boeien. De boeien gebruiken ze als drijvers in het bassin. In de tonnetjes worden vissen verstopt. Via gaten die erin zijn geboord moeten de zeehonden de vissen dan zien te bemachtigen; een leuk spelletje. Heeft u een geschikte ton of boei? De dierverzorgers van Ecomare zijn er blij mee!