Met donaties uit het Coöperatiefonds draagt de Rabobank bij aan investeringen en bestedingen ter verbetering van de economische, sociale en culturele omgeving. Het gaat om bijdragen aan collectieve thema's zoals zelfredzaamheid, duurzaamheid, voeding, ondernemerschap, innovatie en lokale leefomgeving.


Coöperatiefonds
Het Coöperatiefonds van de Rabobank heeft als doel een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Drie keer per jaar buigt de commissie zich over nieuwe aanvragen. "We hadden er deze keer totaal 19 die allemaal zorgvuldig zijn doorgelezen en beoordeeld," zegt commissielid en ledenraadslid André van der Weijde. "We kijken niet alleen naar de financiële onderbouwing, maar ook naar de omstandigheden. Wat heeft de aanvrager er bijvoorbeeld zelf aan gedaan om geld bij elkaar te krijgen? Hoeveel mensen zijn er bij gebaat? Is het toegankelijk voor iedereen? Die informatie weegt mee in de beoordeling. Samen bereik je meer dan alleen, daar geloven we echt in".

Wie krijgen een donatie?
Gemeente Texel:
• Stichting Texel Academy ontvangt een bijdrage van € 20.000,- voor de Campus leren, werken, wonen op Texel.
• In verband met het 60-jarig bestaan van Artex is er een boekje Mijn Artex ontwikkeld. Stichting Artex Kunstenschool Texel ontvangt hiervoor € 3.500,-.
• Voor project Afslag Oost ontvangt Stichting Peperhof een donatie van € 10.000,-. Afslag Oost is een theatrale ontmoetingsplaats waar mensen, verhalen en routes bij elkaar komen.
• Stichting Integatie Gehandicapten Texel wil het Texelse strand toegankelijk maken voor iedereen. Ook voor mensen met een beperking/handicap. Zij ontvangen € 5.500,- voor de aanschaf van een elektrische rolstoel.

Gemeente Hollands Kroon:
• Voor de aanschaf van zonnepanelen in het kader van verduurzamen van de (nieuw)bouw ontvangt Sportstichting Nieuwe Niedorp een bijdrage van € 25.000,-.
• Tennisclub Middenmeer gaat de bestaande gravelbanen vervangen voor all-wheater banen waarvoor zij € 10.000,- ontvangen.

Gemeente Den Helder:
• Met de BoodschappenPlusBus biedt Stichting Nationaal Ouderenfonds een mobiliteitsoplossing voor ouderen zonder vervoer. Zij krijgen hiervoor € 10.000,-.
• Stichting KCS4Kids ontvangt een donatie van € 4.000,- voor het opstarten van een tijdelijke buurtcamping.
• Voor het plaatsen van zonnepanelen in het kader van energievoorziening krijgt Stichting Jeugd Sport en Ontspanning een bedrag van € 5.000,-.
• Voor de pooltafel in het te verbouwen Buurthuis doneren we € 3.500,- aan Stichting Buurthuis Centrum Den Helder.

Voor de gemeente Schagen zijn er geen aanvragen toegezegd.

Zelf ook een mooi project, maar niet de middelen?
Bedrijven, verenigingen, stichtingen of coöperatie kunnen een aanvraag voor een donatie indienen via onze website. De commissie komt 28 oktober weer bijeen. Aanvragen kunnen tot twee weken van tevoren worden ingediend.

Voorwaarden en aanvragen
Voor meer informatie en het indienen van een aanvraag www.rabobank.nl/lokale-bank