Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn doet een oproep aan alle honden- en katteneigenaren om de chip van hun huisdier op juistheid van gegevens te controleren. Onze stichting constateert dat meer dan 50% van de chips niet is geregistreerd of door de tijd heen niet meer door de huisdiereigenaren zijn bijgehouden.


Bent u inmiddels verhuisd? Heeft u een ander telefoonnummer gekregen? Bent u een nieuwe eigenaar van het dier? Controleer de chipgegevens van uw huisdier via www.chipnummer.nl Op deze website ziet u, of en zo ja, bij welke databank de chip van uw huisdier is geregistreerd.

Heeft u zelf geen nummer meer van de chip, vraag dan uw dierenarts om raad. Als het huisdier een chip heeft dan staat het 15-cijferig nummer veelal aangetekend op de patiëntenkaart bij uw dierenarts. Ook kan uw dierenarts of assistente met een chipreader de schouder van het huisdier scannen en het chipnummer voor u uitlezen. Bespreek dit dan met uw eigen dierenarts. Een chip bevat vijftien cijfers waarvan de eerste drie de landcode aangeven. Voor Nederland is dat 528.

Vakantieperiode

Denk aan tijdige controle van de chip als u uw dier meeneemt op vakantie. Een nieuwe plek waar u met uw dier komt is onbekend en kan voor het dier zodanig stress geven dat het ontsnapt en op de vlucht slaat. Ook in eigen omgeving kan het huisdier plots schrikken en in paniek raken. Dan hoop je dat je dier snel weer terecht is en thuis komt. Een actuele chip draagt daar zeker aan bij.

Dierenambulances, asielen en soms ook dierenartsen controleren de chip en weten de eigenaar dan te contacten. Zo kunt u snel op de hoogte worden gebracht als uw dier is gevonden.

Juni Chipmaand

Is uw dier nog niet gechipt? Elk jaar organiseert het LICG in juni de Chipmaand. Op de website www.chipjedier.nl kunt u per provincie zien waar speciale chipacties worden georganiseerd.

Wij wensen u een fijne vakantieperiode toe, samen met uw geliefde huisdier(en).

Wilt u meer weten over het werk van Stichting Bevordering Huisdierenwelzijn? Ga dan naar www.huisdierenwelzijn.nl email naar info@huisdierenwelzijn.nl