DEN BURG - Dinsdag 2 juni aanstaande gaat zwembad Molenkoog weer open. Er geldt een protocol dat is samengesteld door samenwerkende organisaties in de zwembadbranche en het RIVM. De zwemcapaciteit is beperkt en er gelden aangepaste openingstijden en diverse maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. Medewerkers van Molenkoog vragen zwemmers zich te houden aan de maatregelen en hopen op begrip en medewerking, zodat er veilig gebruik kan worden gemaakt van het zwembad.


Vrij zwemmen reserveren
Zwemmers moeten vooraf een plek reserveren; dat kan maximaal drie keer per week (45 minuten per keer) om iedereen de mogelijkheid te geven te komen zwemmen. Reserveren kan via de link die abonnementhouders automatisch ontvangen. Daarnaast mogen kinderen van 6 jaar tot en met 12 jaar met een zwemdiploma zonder begeleiding (uitzonderingen in overleg) vrij zwemmen. Hiervoor is ook een reservering nodig. Reserveren kan ook telefonisch tijdens openingstijden.

Zwemlessen
De particuliere zwemlessen gaan weer van start vanaf dinsdag 2 juni. Deelnemers aan zwemlessen hoeven niet te reserveren. U kunt uw kind vanaf 5 jaar nog steeds opgeven voor de zwemles. Dat kan via www.molenkoog.nl. Net als vorig jaar kunnen de zwemleskinderen op internet hun eigen zwemprestaties volgen. Molenkoog gaat wederom werken met het leerlingvolgsysteem.

Voorverkoop abonnementen
De voorverkoop van de abonnementen (€ 40,15) is tot en met maandag 1 juni. U kunt dit jaar wederom alle abonnementen online bestellen en betalen via www.molenkoog.nl. De zwemlessen moeten nog wel aan de kassa afgerekend worden. Vanaf dinsdag 2 juni betaalt u voor een abonnement het normale tarief (€ 46,25).

Toiletten en douches gesloten
Toiletten en douches zijn gesloten en het is niet toegestaan om vóór het zwemmen gebruik te maken van de kleedhokken, na afloop mag dat wel. De 1,5 meter afstand die het RIVM voorschrijft, geldt ook in het zwembad.

Veiligheids- en hygiëneregels
Alle veiligheids- & hygiëneregels die in deze coronatijd gelden, zijn ook van toepassing in en om het zwembad. Belangrijk: blijf thuis bij klachte: verkoudheidsklachten (loopneus, keelpijn, hoesten, benauwdheid of koorts). Kom ook niet naar het zwembad als iemand in uw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft, tot iedereen weer volledig is hersteld. Houd 1,5 meter afstand van iedereen buiten uw huishouden, schud geen handen. Verder:

  • Ga thuis naar het toilet
  • Doe thuis uw zwemkleding aan onder de gewone kleding
  • Was voor en na het zwembadbezoek uw handen met water en zeep, minimaal 20 seconden
  • Was de handen met zeep of desinfectans als uw handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aan zitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.), na een toiletbezoek, na hoesten of niezen in de handen en na het snuiten van de neus
  • Raak uw gezicht zo min mogelijk aan

Afhankelijk van toekomstige versoepeling of aanscherping van de landelijke regels kunnen activiteiten uitgebreid of beperkt worden. Lees meer over de coronamaatregelen in het zwembad, openingstijden en activiteiten die worden aangeboden. U kunt natuurlijk ook even bellen naar tel. 313373 of e-mailen naar molenkoog@xs4all.nl.