TEXEL - Leer- werkbedrijf De Bolder bestaat dit jaar 60 jaar. Dat wordt gevierd met een open dag op zaterdag 22 september aanstaande. Bezoekers worden met een route door het pand geleid waar de geschiedenis en de toekomst van De Bolder aan bod komen. Er wordt een loterij gehouden voor ’t Bliedhuus en wethouder Sander van Knippenberg verzorgt het officiële gedeelte. Ook voor kinderen is er van alles te doen.

Leer-werkbedrijf De Bolder is in 1958 opgericht als gemeentelijke sociale werkplaats voor mensen met een handicap. Het motto: geen Texelaar valt buiten de boot. De Bolder helpt mensen die het niet lukt op eigen kracht een baan te vinden aan een passende werkplek. Inmiddels beschikt De Bolder over een productiebedrijf en een buitendienst. Er worden onder andere vloerplaten geproduceerd, er is een wasserette en De Bolder verzorgt het onderhoud van de openbare ruimte. Daarnaast worden mensen opgeleid en gedetacheerd: onder begeleiding van De Bolder werken zij onder andere bij TESO, De Krim, Stayokay, de Omring, Staatsbosbeheer en diverse winkels op Texel.

Loterij voor het goede doel
Om het 60-jarig bestaan van De Bolder te vieren heeft een groot aantal Texelse ondernemers prijzen beschikbaar gesteld. Tijdens de open dag kunnen bezoekers loten kopen om kans te maken op een prijs. De opbrengst gaat naar het goede doel: ’t Bliedhuus in Den Burg, waar jongeren met een verstandelijke beperking begeleid wonen.

Programma open dag 22 september 2018
9.30 uur: start open dag
10.15 uur: diverse demo's, film en foto-animatie
11.00 uur: wethouder Sander van Knippenberg
14.30 uur: einde open dag, er is een klein aandenken voorbezoekers

Meer weten?

Kijk op www.deboldertexel.nl of volg De Bolder op Facebook.

Let op: de Reijer Keijserstraat is tijdelijk niet toegankelijkvoor verkeer. Te voet en met de fiets is De Bolder goed bereikbaar via de Slingerweg. Parkeren kan bij het gemeentehuis.