TEXEL - Benieuwd naar de ervaringen op het gebied van energieneutraal wonen? Op zaterdag 18 mei kunt u een kijkje nemen in een aantal energieneutrale huizen op Texel en de bewoners naar hun ondervindingen vragen. De energieneutrale huizenroute wordt georganiseerd om inwoners te informeren over de mogelijkheden van energieneutraal wonen en over de gemeentelijke regelingen die er zijn op dit gebied: een subsidieregeling en een voordelige lening.

Met de subsidieregeling* ondersteunt de gemeente Texel bewoners die energieneutraal willen wonen. Energieneutraal betekent in dit geval: de gasmeter afsluiten, duurzame verwarming en net zoveel energie opwekken als er wordt verbruikt. Bijvoorbeeld met een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen (die ook elders op het eiland mogen liggen). Naast de subsidieregeling biedt de gemeente Texel een voordelige lening voor het energieneutraal maken van woningen.

Energieneutrale huizenroute op Texel
De energieneutrale huizenroute vindt plaats op 18 mei 2019 van 10.00 tot 17.00 uur. Bekijk welke woningen deelnemen. Let op: niet alle huizen zijn de hele dag te bezoeken; controleer de openingstijden per huis op www.energiekadvies.nl/huizenroute.

Meer weten over de subsidieregeling of lening?
Lees de informatie op texel.nl of neem contact op met Energiek Advies of Duurzaam Bouwloket. U kunt hier ook terecht voor een gratis oriëntatiegesprek. *Deze subsidie is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.