TEXEL - Op zaterdag 11 september is het Open Monumentendag, ook op Texel. Het thema op Texel is ‘Ode aan het landschap’, u kunt 15 Texelse monumenten bezoeken. U herkent deze panden en/of tuinen aan de Open Monumentenvlag.


Wethouder Remko van de Belt opent de Texelse monumentendag om 10.00 uur in de Maartenskerk in Oosterend. Daarna presenteert Michiel Bartels, gemeentelijk archeoloog, de resultaten van het archeologisch onderzoek aan de Koetebuurt en de Wierstraat. Hij combineert zijn presentatie met een excursie. Daarnaast zijn er presentaties en excursies rond de Sommeltjesberg, Het Doolhof en op de Hoge Berg. U kunt de Bunker Texla, de schapenboet van De Waddel, Fort De Schans en nog veel meer interessante monumenten bezoeken.

Uitgebreide informatie

U vindt alle monumenten en informatie daarover op www.texel.nl/openmonumentendag en in de speciale Open Monumentendag-bijlage die dinsdag 31 augustus wordt verspreid via de Texelse Courant. Geen abonnement? Haal een gratis exemplaar bij het VVV-kantoor of het gemeentehuis in Den Burg. U kunt de bijlage ook downloaden: Open Monumenten-krant (pdf).

Wij wensen u veel plezier tijdens Open Monumentendag 2021 op Texel!

Let op: het programma is onder voorbehoud van de coronamaatregelen, het is mogelijk dat onderdelen wijzigen.