TEXEL - Op zaterdag 10 september is het Open Monumentendag op Texel. Het thema van dit jaar is duurzaamheid. Maar liefst 17 Texelse monumenten openen hun deuren. U herkent de deelnemende panden en/of tuinen aan de Open Monumentenvlag en u vindt ze op www.texel.nl/openmonumentendag.


Bij een aantal monumenten kunt u een lezing bijwonen of een rondleiding volgen. Zo vertellen vrijwilligers bij molen De Traanroeier over de molen en het molenaarsvak, is er in ’t Hoornder kerkje een film te zien over het gietproces van papklokje ‘Jacob’ en vertellen vrijwilligers tijdens een wandeling door eendenkooi De Korverskooi over de restauratie van de kooi. Ook in andere monumenten zijn toelichtingen of rondleidingen bij te wonen.

Uitgebreide informatie

U vindt alle monumenten en informatie daarover op www.texel.nl/openmonumentendag en in de speciale Open Monumentendag-bijlage die vrijdag 2 augustus wordt verspreid via de Texelse Courant. Geen abonnement? Haal een gratis exemplaar bij het VVV-kantoor of bij de deelnemende monumenten. U kunt de bijlage ook downloaden: Open Monumentenbijlage 2022 (pdf).

Wij wensen u veel plezier tijdens Open Monumentendag 2022 op Texel!