TEXEL - Vanaf november is een tweede deskundige beschikbaar om Texelaars te informeren over het energieneutraal maken van woningen. Nienke Bloksma (Energiek Advies) wordt nu bijgestaan door Maurice Boomstra (Duurzaam Bouwloket). De afgelopen jaren was veel belangstelling voor een gesprek met een deskundige over dit onderwerp, waardoor de wachttijd soms lang was. Nu er twee duurzaam wonen-specialisten zijn, worden geïnteresseerden sneller geholpen.

De gemeente Texel stelt een subsidie beschikbaar voor bestaande woningen die energieneutraal gemaakt worden. Energieneutrale woningen wekken evenveel energie op als ze verbruiken. Groot voordeel van energieneutraal wonen is dat energielasten dalen en men milieuvriendelijker woont. Texelaars kunnen gebruik maken van een lening van de gemeente Texel om de verbouwing te financieren.

De subsidie wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Texel en de provincie Noord-Holland en bestaat uit drie tranches. In de eerste tranche is het mogelijk 30% subsidie te krijgen met een maximum van €10.000 per woning. De tweede tranche biedt 20% subsidie, de derde 10%, beiden met een maximum van € 5.000 per woning. Ook voor een vakantiewoning kunt u subsidie aanvragen; die komen in aanmerking voor de derde tranche. Momenteel is nog slechts een derde over van de €240.000 die de eerste tranche bedroeg. Geïnteresseerden krijgen daarom het advies snel een aanvraag in te dienen. Subsidieaanvragen die volledig en correct zijn ingevuld worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Interesse? Vraag een gratis adviesgesprek aan
De duurzaam wonen-specialisten Nienke Bloksma en Maurice Boomstra adviseren over energieneutraal wonen en het aanvragen van subsidie. Geïnteresseerden kunnen bij een van hen terecht voor een geheel kosteloos adviesgesprek. Op www.texel.nl/energieneutraal staan de contactgegevens voor het maken van een afspraak.

De voordelen van energieneutraal wonen:
- Goedkoper wonen: uw energielasten dalen
- U bent voorbereid op de transitie naar aardgasloos leven
- Op Texel kunt u gebruik maken van een subsidie
- Vanuit de gemeente is het toegestaan de subsidie te combineren met (bijvoorbeeld) landelijke subsidies of fiscale maatregelen, waardoor de totale subsidie voor de verbouwing vaak tussen de 30 en 50% ligt
- De gemeente biedt een lening om de verbouwing tot energieneutraal te financieren
- U levert een bijdrage aan de energieambitie vanTexel

Vragen? Benieuwd naar de mogelijkheden?
Kijk op www.texel.nl/energieneutraal.