DE WAAL - Gemeente Texel reikt 9 februari de Cultuurprijs uit tijdens de jaarlijkse cultuurnacht in De Waal. Inwoners van Texel en Adviescommissie Cultuurbeleid kiezen samen een winnaar uit drie genomineerden. Met deze prijs wil de gemeente haar waardering uitspreken en initiatiefnemers stimuleren hiermee door te gaan. Een stem uitbrengen kan tot 5 februari via www.texel.nl/cultuurprijs.

De gemeente heeft drie initiatieven genomineerd. De stemmen van inwoners tellen voor 50% mee in de eindscore. De andere 50% wordt bepaald door de Adviescommissie Cultuurbeleid. De prijs bedraagt € 2.019 en staat daarmee gelijk aan het jaartal waarin de prijs wordt uitgereikt.

Theater lokale oorlogsgeschiedenis
Een van de drie genomineerden is het ‘Theater na herdenken, een bombardement’. Een Texelse variant van de theatervoorstellingen op de Dam na de Nationale dodenherdenking op 4 mei in Amsterdam. De koppeling met de lokale oorlogsgeschiedenis geeft volgens het college een extra dimensie aan de herdenking en aan het bestaande cultuuraanbod op Texel.

Samenwerken aan cultuur
Tweede genomineerde is ‘Lange Juni cultuurmaand Texel’ dat sinds 2014 verschillende culturele evenementen en activiteiten samenbrengt. Het college waardeert met name de samenwerking die het Texels cultuuraanbod breder onder de aandacht brengt en bijdraagt aan de leefbaarheid en sociale samenhang in de dorpen.

Eenkorig Matthäus Passion
Derde kanshebber zijn de klassieke concerten van het Texels koor Amici Cantus. Op 17 maart 2019 voert het koor in de Rooms-katholieke kerk de wereldpremière uit van een éénkorige versie van de Matthäus Passion. Het college is enthousiast over het hoge niveau en de belangeloze inzet van de organisatoren.

Stemmen kan tot 5 februari
Kies uw favoriet en breng uw stem uit. Stemmen kan eenmalig, tot 5 februari 2019.