TEXEL - Vanaf 10 februari is de nieuwe Wie Wat Waar gids voor 2017 verkrijgbaar bij verschillende uitgiftepunten verspreid over Texel. De gids wordt dus niet meer huis-aan-huis verspreid. In de gids staan onder meer adressen van artsen, verenigingen en informatie over de dienstverlening en producten van de gemeente Texel.

De Wie Wat Waar gids 2017 is vanaf vrijdag 10 februari aanstaande af te halen bij de dorpshuizen (De Bijenkorf, De Hof, De Waldhoorn, De Wielewaal, Het Eierlansche Huis, ’t Skiltje), de VVV Texel, de Stichting Texels Welzijn, de bibliotheek, het verpleeghuis en natuurlijk het gemeentehuis.

De oplage van de papieren gemeentegids is verlaagd van circa 7.000 naar 2.500 stuks. De gids wordt dit jaar voor het eerst niet meer huis-aan-huis verspreid. Ook is de gids digitaal beschikbaar via www.texel.nl (zoekwoord: wie wat waar gids) en via texel.SmartMap.nl.

Toenemende digitalisering

Reden voor deze wijziging is de toenemende digitalisering. Steeds meer mensen kijken op internet als ze een bedrijf, instantie of informatie zoeken. Dan verdwijnt de gids in de papierbak. Vanwege deze reden is de oplage verlaagd. Over 3 jaar wordt opnieuw gekeken naar de behoefte naar de Wie Wat Waar-gids.