OOSTEREND - Vanaf 4 februari 2019 starten rioleringswerkzaamheden aan de Achtertune en Oesterstraat in Oosterend. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Tatenhove. Tegelijkertijd vernieuwt aannemersbedrijf Ris de waterleiding. Met deze gecombineerde aanpak wordt overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperkt. Nadeel is dat de totale werkzaamheden hierdoor iets langer duren. De verwachting is dat het project op 25 april 2019 klaar is. De bewoners zijn met een brief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden en alle details. Men probeert overlast zoveel mogelijk te beperken, maar de gemeente vraagt uw begrip voor enig ongemak.

Waarom een nieuw riool?
Bij hevige regen kan het riool niet al het water afvoeren. Vuil water kan hierdoor in de sloot terechtkomen. Om dit te voorkomen wordt het gemengde rioolstelsel vervangen door een gescheiden rioolstelsel.

Wegafzettingen
Vanaf 4 februari wordt de Achtertune afgesloten vanaf de Kerkstraat tot de Oranjestraat. De Oesterstraat wordt tot de Kerkstraat half opengebroken. Bewoners kunnen hun huizen te voet of met de fiets bereiken.

Parkeren
Bewoners van de Achtertune kunnen hun auto’s parkeren in omliggende straten en op het tijdelijke parkeerterrein dat wordt aangelegd ter hoogte van het Kapperbosje.