TEXEL - Tijdens de traditionele lintjesregen op donderdag 26 april kregen maar liefst zeven inwoners van Texel een Koninklijke onderscheiding.

Rita Dogger, Hans Westdorp, Hank Witte, Gerard Kruithof, Rinus Kuiper, Gerben van der Feen en Willem van Sambeek zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Verdiensten

Rita Dogger-Doets is vanaf 1981 bestuurlijk en organisatorisch actief als vrijwilliger bij de Atletiekvereniging, Smash ’68, Tevoko, de Dorpscommissie Den Burg, Hospice Texel en Vluchtelingenwerk.

Hans Westdorp is vanaf 1991 bestuurlijk en organisatorisch actief als vrijwilliger bij Sportvereniging De Cocksdorp, team Raparun en de Dorpscommissie De Cocksdrop.

Hank Witte is sinds 1972 bestuurlijk en organisatorisch actief als vrijwilliger bij Voetbalvereniging Texelse Boys / V.V. Texel ’94, Clubvrienden van Texel ’94, Cultuur Historisch Museum De Waal / Waelstee en Tafeltje Dekje, de MAB club en de R.K. Parochie.

Gerard Kruithof is sinds 1992 bestuurlijk en organisatorisch actief als vrijwilliger bij S.V. Oosterend, Stichting Integratie Gehandicapten Texel (SIGT) en D66. Hij is de initiatiefnemeer van de strandrolstoel, de invalidenlift in Sporthal Ons Genoegen en overlegt met TESO en de gemeente over toegankelijkheid voor mindervaliden.

Rinus Kuiper is sinds 1974 bestuurlijk en organisatorisch actief als vrijwilliger bij de Protestante Waddengemeente Texel, voorganger bij kerkdiensten, diverse Texelse Landbouworganisaties, dirigent van zangkoren, schrijver van (geestelijke) lieden en gedichten, exploitant draaiorgel en radiopresentator.

Gerben van der Feen is sinds 1975 bestuurlijk en organisatorisch actief als vrijwilliger bij het Koninklijk Texels Fanfarekops en was tot 2005 -als directielid van OSG De Hogeberg- verantwoordelijk voor het beheer van het gebouw, de kwaliteit van het beroepsonderwijs en de examens. Leerlingen konden altijd bij hem terecht.

Willem van Sambeek (Willem) is sinds 1982 bestuurlijk en organisatorisch actief als vrijwilliger bij het Koninklijk Texels Fanfarekorps. Hij was jarenlang een bevlogen voorzitter die er aan hechtte om jubilea in stijl te vieren. Hier zette hij zich ook erg voor in. Hij wordt hierom wel 'De Muziekburgemeester' van Texel genoemd.