DE KOOG - Er komt alsnog een tijdelijke voetgangersbrug bij het Kogerstrand. Dit komt voort uit het overleg van de gemeente met de ondernemers aan het strand op donderdag 22 juni jl.


Waar de ondernemers eerder nog een voorstel hebben gedaan voor een tijdelijke brug van nog geen 1,5 meter breed, kwam er later het voorstel op tafel voor een tijdelijke brug van 2,5 meter breed. Het gesprek hierover is gevoerd na de raadsvergadering op woensdag 21 juni waarin een motie, om het college op te roepen voor het hoogseizoen nog een noodbrug neer te leggen, het niet haalde.

Op verzoek van het college is het nieuwe voorstel van de ondernemers van 22 juni onderzocht op haalbaarheid. De verwachting is dat het de leverancier lukt om de noodbrug eind deze week te plaatsen. De tijdelijke trappen worden dan vervangen door deze tijdelijke voetgangersbrug die ook breed genoeg is om met de fiets aan de hand over te steken. Alle ondernemers ter plekke verlenen medewerking hieraan ten bate van de toegankelijkheid van het Kogerstrand.

Definitieve brug

In de tussentijd wordt verder gewerkt aan de voorbereidingen voor een nieuwe brug. Vanwege de complexe eigendomssituatie is er langere tijd overheen gegaan voordat het besluit in het voorjaar kon worden genomen om de gemeente een nieuwe brug te laten verzorgen. Later in dit jaar wordt gestart met de bouw van de definitieve brug.