TEXEL - Sander van Knippenberg stopt als wethouder op Texel. Dat maakte hij gistermiddag bekend. In een statement licht hij toe dat zijn keuze om te stoppen voorkomt uit het feit dat zijn leven als wethouder niet te combineren is met de persoonlijke omstandigheden waarin hij verkeert.

"Passend onderwijs voor mijn uitzonderlijk hoogbegaafde dochter is niet direct beschikbaar in deze regio", zo schrijft hij. "Zij volgt nu onderwijs in Utrecht, waardoor een baan als wethouder op Texel niet te combineren is met goed vaderschap. Ik kijk daarom uit naar een volgende baan waarbij werk en privé meer met elkaar in balans zijn."

Wel benadrukt van Knippenberg dat hij met veel plezier het ambt van wethouder heeft bekleed. Op 15 februari komt er definitief een einde aan zijn loopbaan als wethouder.

Reactie burgemeester
Vanuit de gemeente laat de burgemeester weten het besluit te betreuren, maar dat de beslissing wordt gerespecteerd. "Wij nemen afscheid van een wethouder die de afgelopen acht maanden een ontwikkeling heeft doorgemaakt in zijn bestuurlijke kwaliteiten", aldus burgemeester Uitdehaag tegen de Texelse Courant.

De coalitiepartijen Texels Belang, VVD en GroenLinks gaan zich over deze nieuwe situatie beraden.