TEXEL - Momenteel voert aannemer de Vries & van de Wiel, in opdracht van de gemeente, werkzaamheden uit aan de Emmalaan. In de week van 12 oktober 2020 start de tweede fase. Hiervoor wordt een extra gedeelte van de Emmalaan afgesloten voor verkeer. Dat betekent dat er vanaf 12 oktober 2020 nieuwe omleidingen zullen gelden.

Fase 2 van de uitvoering vindt plaats van 12 oktober 2020 tot en met medio januari 2021. Deze periode is de Emmalaan, vanaf kruising Elemert tot aan de uitrit van de VVV, afgesloten. Ook de Emmalaan tussen de Elemert en de Haffelderweg blijft tijdens deze periode afgesloten voor doorgaand verkeer.

De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van de herinrichtingswerkzaamheden. Het riool wordt vervangen, er komt een nieuw wegdek van betonstraatstenen en de huidige kruisingen Emmalaan/Elemert en Emmalaan/Beatrixlaan worden vervangen voor een rotonde.

Omleidingen

Zowel het centrum van Den Burg als het gemeentehuis en OSG De Hogeberg blijven via omleidingsroutes bereikbaar. Deze zijn als volgt:

Autoverkeer

Doorgaand autoverkeer vanaf de Pontweg wordt omgeleid via de Keesomlaan. Over de gehele Keesomlaan geldt tijdelijk tweerichtingsverkeer. Op de Keesomlaan komt daarom, tussen Beatrixlaan en Elemert, een tijdelijk parkeerverbod. Er wordt een tijdelijk parkeerterrein aangelegd tussen de Beatrixlaan en de Molenstraat, op de locatie van de voormalig Kompasschool.

Verkeer vanaf de rotonde op het Schilderend wordt via de Leemkuil naar de Pontweg geleid.

Voor vrachtverkeer (AH, Action en Aldi) geldt het advies om via Akenbuurt, Kogerweg, Georgiëweg en Waalderstraat Den Burg in te rijden.

Fietsverkeer en wandelaars

Voor fietsers en voetgangers vanaf de Pontweg zijn het gemeentehuis en OSG De Hogeberg bereikbaar via de inrit tegenover de VVV. Via de parkeerplaats bij de TXL Sporthal kan het pad gevolgd worden richting het gemeentehuis en de school. Voor voetgangers vanaf de Elemert is met rijplaten een doorsteek gemaakt over de Emmalaan naar de TXL Sporthal. Fietsers dienen hier af te stappen.

Bus

Bus 28 rijdt tijdelijk vanaf de Pontweg in twee richtingen over de Keesomlaan, tot aan het busstation Elemert. Om het keren van de bus bij het busstation mogelijk te maken, worden de perrons van het busstation aangepast in de week van 5 oktober.Hopperbushalte OSG De Hogeberg, Den Burg (15), blijft in deze fase vervallen. De dichtstbijzijnde bushalte is Gemeentehuis, Den Burg (14).

De omleidingen voor zowel automobilisten als fietsers en voetgangers worden aangegeven met speciale borden. De hulpdiensten zijn geïnformeerd over de omleidingen.

Vragen

Voor actuele informatie over de werkzaamheden of het stellen van vragen kunt u gebruik maken van de BouwApp. De BouwApp is te installeren op Android of Apple smartphones of tablets middels Google Play of de Apple App Store. Ook zijn de werkzaamheden te volgen op www.texel.nl/wegwerkzaamheden. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met omgevingsmanager Laura van Santen. Bereikbaar via +31 6 29218993 of van.santen.laura@deme-group.com

Vernieuwing Emmalaan

De Emmalaan is toe aan vernieuwing. De Emmalaan, tussen de Haffelderweg en de rotonde bij de Pontweg, wordt vernieuwd tot een veilige, mooie en praktische doorgaande route. Dit wordt uitgevoerd in 3 fases. De totale werkzaamheden duren naar verwachting tot medio maart 2021.Fase 3 start in week 2 van 2021 en heeft daarmee een overlap met fase 2. Ook in fase 3 gelden omleidingen. De afsluitingen en omleidingen voor fase 3 worden in een volgend bericht toegelicht.