DEN BURG - Op 17 augustus starten de werkzaamheden aan Emmalaan. Het werk wordt uitgevoerd door aannemer de Vries & van de Wiel, in opdracht van de gemeente. In verband met de werkzaamheden is de Emmalaan deels afgesloten en gelden er enkele omleidingen.

Fase 1 van de uitvoering vindt plaats van week 34 (17 augustus) tot en met week 49 (4 december). Deze periode is de Emmalaan, vanaf kruising Emmalaan/Haffelderweg tot aan de kruising Emmalaan/Elemert afgesloten. De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van de herinrichtingswerkzaamheden. Het riool wordt vervangen, er komt een nieuw wegdek van betonstraatstenen en er wordt een groene middenberm aangelegd. De oversteek bij de Haffelderweg blijft open.

Omleidingen
Zowel het centrum van Den Burg als het gemeentehuis en OSG De Hogeberg blijven via omleidingsroutes bereikbaar. Deze zijn als volgt:

Autoverkeer
Doorgaand autoverkeer vanaf de Pontweg wordt omgeleid via de Elemert en de Keesomlaan. Verkeer vanaf de rotonde op de Schilderend wordt via de Leemkuil naar de Pontweg geleid.

Fietsverkeer en wandelaars
Voor fietsers en voetgangers vanaf de Pontweg zijn het gemeentehuis en OSG De Hogeberg bereikbaar via de inrit tegenover de VVV. Via de parkeerplaats bij de TXL sporthal kan het pad gevolgd worden richting het gemeentehuis en de school. Voor voetgangers vanaf de Elemert wordt met rijplaten een doorsteek gemaakt over de Emmalaan naar de TXL Sporthal. Fietsers dienen hier af te stappen.

Bus
Halte OSG De Hogeberg, Den Burg (15) vervalt. De dichtstbijzijnde bushalte is Gemeentehuis, Den Burg (14).

De omleidingen voor zowel automobilisten als fietsers en voetgangers worden aangegeven met speciale borden. De hulpdiensten zijn geïnformeerd over de omleidingen.

Vragen
Voor actuele informatie over de werkzaamheden of het stellen van vragen kunt u gebruik maken van de BouwApp. De BouwApp is te installeren op Android of Apple smartphones of tablets middels Google Play of de Apple AppStore. Ook zijn de werkzaamheden te volgen op www.texel.nl/wegwerkzaamheden. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met omgevingsmanager Laura van Santen. Bereikbaar via +31 6 29218993 of van.santen.laura@deme-group.

Vernieuwing Emmalaan
De Emmalaan is toe aan vernieuwing. De Emmalaan, tussen de Haffelderweg en de rotonde bij de Pontweg, wordt vernieuwd tot een veilige, mooie en praktische doorgaande route. Dit wordt uitgevoerd in 3 fases. De totale werkzaamheden duren naar verwachting tot medio maart 2021. Fase 2 start in week 43 en heeft daarmee een overlap met fase 1. Ook in fase 2 gelden omleidingen. De afsluitingen en omleidingen voor fase 2 worden in een volgend bericht toegelicht.